border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Google Account Sync op Android

Google synchroniseert standaard alle gebruikersgegevens (letters, contacten, applicaties) en slaat ze op in de cloud.

Dankzij dit kan toegang tot deze worden verkregen vanaf verschillende apparaten (smartphone of computer). Dit is handig als u meerdere telefoons gebruikt of u alleen zorgen maakt over de veiligheid van be>Google Account Sync op Android kunt inschakelen en configureren.

Hoe Google-accountsynchronisatie op Android in te schakelen

Met uw Google- account kunt u contacten, berichten, foto's, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens synchroniseren. Bijvoorbeeld om er vanaf een andere smartphone of computer toegang toe te hebben. Hoe een back-up in te schakelen:

Stap 1 Als er een item 'Synchronisatie' in de instellingen van de telefoon staat, selecteert u dit. Verplaats op de pagina die wordt geopend de schuifregelaar 'Gegevens automatisch synchroniseren' naar de status 'Ingeschakeld' .

Stap 2 Bevestig de actie. Synchroniseer indien nodig objecten onmiddellijk, beperk de gegevenssynchronisatie (bijvoorbeeld alleen via Wi-Fi ). Hier kunt u individuele accounts instellen.

Stap 3 Zoek en selecteer in de instellingen 'Google' . Klik hier op de regel "Backup" .

Stap 4 Verplaats de schuifregelaar 'Downloaden naar Google Drive' naar de status 'Ingeschakeld' . Daarna wordt de informatie op het scherm bijgewerkt, de knop "Start Copying" verschijnt waarmee u onmiddellijk een back-up van de gegevens kunt maken.

Stap 5 Via de instellingen ga je naar het menu "Geavanceerde instellingen" . Zoek en selecteer hier 'Back-up en opnieuw instellen' .

Stap 6 In de instellingen voor “Lokale back-up” kunt u handmatig een back-up van de systeeminstellingen maken of de bestaande verwijderen.

Stap 7 In het gedeelte 'Google Backup' kunt u een account selecteren, automatisch herstellen en andere parameters configureren. Afhankelijk van het model van het apparaat, kunnen er andere secties zijn.

Daarna kunt u Android synchroniseren met Android. Gebruik hiervoor slechts één Google-account op twee apparaten. Dit is handig als u alle gebruikersgegevens van de ene smartphone naar de andere wilt overbrengen.

Hoe contactsynchronisatie op Android uit te schakelen

Standaard kopieert Android bij het maken van een back-up alle instellingen en gebruikersgegevens naar de cloud. Als u geen contacten tussen apparaten wilt synchroniseren, kan dit worden uitgeschakeld. instructies:

Stap 1 Selecteer "Geavanceerde instellingen" in het instellingenmenu . Hier vindt u het item "Backup and Reset" .

Stap 2 Selecteer "Auto Backup" en klik op de geopende pagina op de regel "Backup Objects" .

Stap 3 Als u uw Android-contacten niet wilt synchroniseren, selecteert u het item "Systeeminstellingen" . Schakel hier de regel "Contacten" uit en klik op de knop "OK" om de actie te bevestigen.

Stap 4 Als u de synchronisatie van andere toepassingen wilt uitschakelen, klikt u op "Toepassingen selecteren" en markeert u die objecten waarvan u de gegevens niet wilt opslaan.

Afhankelijk van het model van het apparaat, kunnen de namen van sommige menu's en knoppen verschillen. Hetzelfde geldt voor de locatie van sommige secties. Als u contactsynchronisatie niet kunt uitschakelen, kunt u deze naar een simkaart overzetten en uit uw Google- account verwijderen.

Reageer op